El Centre Direccional està entre Sant Cugat i Cerdanyola | Artur Ribera

 

 

L'associació Àmbit B-30, que aplega administracions, empreses i centres de coneixement de l'entorn del Vallès i el Baix Llobregat, ha demanat que el Parc d'Alba aculli l'Agència Europea del Medicament. Aquesta institució contintenal que regula el mercat dels medicaments es troba actualment a Londres, ciutat que haurà d'abandonar com a conseqüència del Brexit.

 

 

Barcelona, amb el suport de l’Estat espanyol, és candidata per acollir-la. El Parc de l’Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, també ha presentat la seva oferta perquè l’Agència Europea del Medicament es construeixi al Vallès. “Farem totes les gestions que calgui”, ha assegurat el president de l’Associació B-30, Josep Monràs, sobre la possibilitat que l'Agència Europea del Medicament arribi en aquest espai.

 

 

  

 

  

“L’Associació dona tot el seu suport al Parc de l’Alba perquè l’Agència pugui ser en el nostre espai Àmbit B30”, ha emfatitzat Monràs, que ha assegurat que l'agència donaria feina a 900 persones i “generaria una activitat econòmica important”.

 

 

 

La indústria farmacèutica té un pes important a l'entorn del Parc d'Alba. Sense anar més lluny, a Sant Cugat hi ha diverses multinacionals punteres en el camp dels medicaments com poden ser Roche, Grifols o Boehringer.