Senyalització instal·lada a la urbanització de La Móra i Tamarit | tarragona.cat

 

 

Com Bellaterra, els municipis de La Móra i Tamarit de Tarragona han començat un projecte de preservació dels esquirols. 

 

 

Cada any, a amdós llocs, moren atropellats diversos exemplars d’esquirols (Sciurus vulgaris). A la urbanització de Tarragona existeixen nuclis de pineda de pi blanc, que acullen una important població d’aquest mamífer. 

 

 

Amb l’objectiu de reduir el número d’atropellaments d’esquirols, s’ha desenvolupat un projecte pilot de preservació de l’esquirol a La Móra i Tamarit, que inclou un seguit de mesures. El projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Mediambiental la Sínia, amb el suport de l’Associació de Veïns de La Móra i Tamarit.

 

 

L'estiu de 2016 l'EMD de Bellaterra va posar en marxa un projecte semblant, dissenyat pel biòleg Josep Lascurain i va instal·lar dos passos elevats, unes menjadores i càmeres de fotorampeig per sobre la carretera BV-1414,  a l'alçada del Parc de la Bonaigüa, amb la mateixa finalitat.

 

 

A La Móra i Tamarit s'hi han afegit altres mesures com la col·locació d’una senyalització als extrems dels carrers afectats. També s’han instal·lat cinc caixes niu, en diversos arbres de l’entorn.