“Un plaça Catalunya en tercera si us plau”

by | abr. 11, 2017 | Història de Bellaterra

 

 

 

  

  

  

  

Antigament a l'estació de Bellaterra no hi havia les màquines expenedores de bitllets que hi ha avui. Hi havia una guixeta. I a l'altra banda de la finestreta, el cap d'estació venia els bitllets. Era un sistema molt peculiar. Tenien impresos bitllets per a totes les estacions d'un cartó ben gruixut. Tant en segona classe com en tercera (la primera no existia).

 

 

 

  

  

Una frase usual era “un plaça Catalunya en segona si us plau”. I se sentia el cop amb el qual marcaven la data en el bitllet i el soroll de les monedes caient en el taulell.

 

 

 

  

  

A la guixeta, s'hi formaven cues d'impacients viatgers quan sentien arribar el comboi. La tranquil·litat es feia present quan algú deia “tenim temps, l'altre encara no ha arribat”, doncs al ser via única, els trens s'havien d'esperar l'un a l'altre, per fer l'encreuament a l'estació.

 

 

  

  

  

 

 

Vols llegir més…?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra”, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: