“Un plaça Catalunya en tercera si us plau”

by | abr. 11, 2017 | Història de Bellaterra

 

 

 

  

  

  

  

Antigament a l'estació de Bellaterra no hi havia les màquines expenedores de bitllets que hi ha avui. Hi havia una guixeta. I a l'altra banda de la finestreta, el cap d'estació venia els bitllets. Era un sistema molt peculiar. Tenien impresos bitllets per a totes les estacions d'un cartó ben gruixut. Tant en segona classe com en tercera (la primera no existia).

 

 

 

  

  

Una frase usual era “un plaça Catalunya en segona si us plau”. I se sentia el cop amb el qual marcaven la data en el bitllet i el soroll de les monedes caient en el taulell.

 

 

 

  

  

A la guixeta, s'hi formaven cues d'impacients viatgers quan sentien arribar el comboi. La tranquil·litat es feia present quan algú deia “tenim temps, l'altre encara no ha arribat”, doncs al ser via única, els trens s'havien d'esperar l'un a l'altre, per fer l'encreuament a l'estació.

 

 

  

  

  

 

 

Vols llegir més…?

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les  famoses columnes de la UAB

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: