Davant de berenars i esmorzars temptadors de forns i supermercats, on els nostres fills sucumbeixen inevitablement, i ens demanen dia rera dia que els hi portem “coses bones” per menjar com donuts, croissants, pastissets, panteres roses, galetes de xocolata i un llarg etcètera, ens costa molt a les famílies incorporar la fruita recomanada durant el dia perquè segueixin una dieta sana i equilibrada.

La fruita és molt important i cal que hi sigui present diàriament en la seva alimentació, i això ens ho remarquen els pediatres des de que neixen els nostres petits.

Parlem doncs en primer lloc de la fruita, com és millor menjar-la? Amb pell o sense? Amb suc o sencera? Quantes peces al dia? Aquí et detallem el més important:

 

  • Hem de consumir fruita cada dia, entre 2 o 3 racions i ho podem fer repartint-la durant el dia. Per ració de fruita s’entén entre 150-200gr (ex: una poma, un préssec…)

 

  • La millor fruita a menjar serà la que toqui a cada temporada. Si podem triar que sigui de proximitat. En aquest cas la nostra recomanació és comprar la fruita un o dos cops a la setmana i així evitarem que estigui massa temps a casa emmagatzemada.

 

  • Quan ens l’haguem de menjar, si ens la mengem amb pell aprofitarem les vitamines, minerals i fibra que hi conté la pell. Però si el que ens amoïna és la pell pel tema dels herbicides i plaguicides podem o bé comprar-la ecològica o bé pelar-la. S’ha de tenir en compte que la fruita pelada també és molt nutritiva per la polpa.

 

  • Rentem SEMPRE la fruita sota un bon raig d’aigua abans de consumir-la tant si la pelem com si no.

 

  • Finalment, si la volem consumir en suc, si el suc ens el fem a casa millor. De ben segur que seran més nutritius si afegim la polpa que queda retinguda al filtre. Tot i així és més recomanable menjar la fruita sencera que en suc. Hem de pensar que per fer un suc necessitarem entre 2 o 3 peces de fruita mentre que si la mengéssim sencera no tindríem tanta gana!