Com podem fer per què els nens mengin fruita?

by | abr. 15, 2017 | Pa Amb Oli

 

 

 

Davant de berenars i esmorzars temptadors de forns i supermercats, on els nostres fills sucumbeixen inevitablement, i ens demanen dia rera dia que els hi portem “coses bones” per menjar com donuts, croissants, pastissets, panteres roses, galetes de xocolata i un llarg etcètera, ens costa molt a les famílies incorporar la fruita recomanada durant el dia perquè segueixin una dieta sana i equilibrada.

La fruita és molt important i cal que hi sigui present diàriament en la seva alimentació, i això ens ho remarquen els pediatres des de que neixen els nostres petits.

Parlem doncs en primer lloc de la fruita, com és millor menjar-la? Amb pell o sense? Amb suc o sencera? Quantes peces al dia? Aquí et detallem el més important:

 

  • Hem de consumir fruita cada dia, entre 2 o 3 racions i ho podem fer repartint-la durant el dia. Per ració de fruita s’entén entre 150-200gr (ex: una poma, un préssec…)

 

  • La millor fruita a menjar serà la que toqui a cada temporada. Si podem triar que sigui de proximitat. En aquest cas la nostra recomanació és comprar la fruita un o dos cops a la setmana i així evitarem que estigui massa temps a casa emmagatzemada.

 

  • Quan ens l’haguem de menjar, si ens la mengem amb pell aprofitarem les vitamines, minerals i fibra que hi conté la pell. Però si el que ens amoïna és la pell pel tema dels herbicides i plaguicides podem o bé comprar-la ecològica o bé pelar-la. S’ha de tenir en compte que la fruita pelada també és molt nutritiva per la polpa.

 

  • Rentem SEMPRE la fruita sota un bon raig d’aigua abans de consumir-la tant si la pelem com si no.

 

  • Finalment, si la volem consumir en suc, si el suc ens el fem a casa millor. De ben segur que seran més nutritius si afegim la polpa que queda retinguda al filtre. Tot i així és més recomanable menjar la fruita sencera que en suc. Hem de pensar que per fer un suc necessitarem entre 2 o 3 peces de fruita mentre que si la mengéssim sencera no tindríem tanta gana!

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: