Manifest de moviment d’esquerres per Sant Jordi

by | abr. 19, 2017 | Opinió

 
 

 

La Diada de Sant Jordi és la gran festa nacional de Catalunya. Una tradició que ve de lluny i que s’ha anat afermant any rere any amb una significació cultural evident, que entronca perfectament amb la idea de país democràtic, culte i avançat llaurada històricament pels intel·lectuals i lletraferits del país durant dècades. La festa de Sant Jordi s’assembla moltíssim a la Catalunya que volem i, sortosament, els ciutadans de Catalunya expressen col·lectivament, moltes vegades, els valors subjacents a la Diada que avui celebrem tots i totes.

 

 

MES, Moviment d’Esquerres vol que aquesta festa sigui un símbol de cultura i d’amor per a totes i tots els catalans, siguin d’orígens i cultures diverses, tinguin els anhels individuals i col·lectius que tinguin. Tanmateix, no se’ns escapa que el Sant Jordi d’enguany és rellevant per la dimensió social i política d’un país que està treballant intensament per decidir el seu futur de forma imminent i és per això que en aquesta jornada MES, Moviment d’Esquerres tornarà ser al carrer demanant fer efectiu aquest dret a través del referèndum.

 

 

Situats a l’albada d’un nou país, esperem que els valors d’amor, pau, cultura i alegria de la Diada de Sant Jordi siguin fundacionals de la República que ens espera. 

 

 

Que sigui així i que tothom gaudeixi de la Festa de Sant Jordi d’aquest 2017!

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: