Manifest de moviment d’esquerres per Sant Jordi

by | abr. 19, 2017 | Opinió

 
 

 

La Diada de Sant Jordi és la gran festa nacional de Catalunya. Una tradició que ve de lluny i que s’ha anat afermant any rere any amb una significació cultural evident, que entronca perfectament amb la idea de país democràtic, culte i avançat llaurada històricament pels intel·lectuals i lletraferits del país durant dècades. La festa de Sant Jordi s’assembla moltíssim a la Catalunya que volem i, sortosament, els ciutadans de Catalunya expressen col·lectivament, moltes vegades, els valors subjacents a la Diada que avui celebrem tots i totes.

 

 

MES, Moviment d’Esquerres vol que aquesta festa sigui un símbol de cultura i d’amor per a totes i tots els catalans, siguin d’orígens i cultures diverses, tinguin els anhels individuals i col·lectius que tinguin. Tanmateix, no se’ns escapa que el Sant Jordi d’enguany és rellevant per la dimensió social i política d’un país que està treballant intensament per decidir el seu futur de forma imminent i és per això que en aquesta jornada MES, Moviment d’Esquerres tornarà ser al carrer demanant fer efectiu aquest dret a través del referèndum.

 

 

Situats a l’albada d’un nou país, esperem que els valors d’amor, pau, cultura i alegria de la Diada de Sant Jordi siguin fundacionals de la República que ens espera. 

 

 

Que sigui així i que tothom gaudeixi de la Festa de Sant Jordi d’aquest 2017!

 

 

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: