Com detectar els trastorns de conducta més freqüents en adolescents

by | maig 5, 2017 | Comerços Amics

 

 

 

 

Els trastorns més habituals en adolescents els podríem dividir en tres grans apartats. La Dra. Mònica Oliver, psicòloga clínica i forense d’Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa, explica que trobem per una banda, el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat) que es pot presentar en diferents combinacions. En el Dèficit d'Atenció podem trobar que l’adolescent, per exemple, sovint mostra dificultats per organitzar tasques i activitats o sovint es distreu fàcilment amb estímuls irrellevants mentre que en l'hiperactivitat, el nen o nena sovint mou en excés mans o peus o es precipita respostes abans d'haver estat completades les preguntes.

 

 

 

En segon lloc, el trastorn més freqüent en adolescents seria el Trastorn Límit de la Personalitat (TLP), una malaltia mental greu i crònica, que es caracteritza per la inestabilitat en l'estat d'ànim, en les conductes i en les relacions interpersonals, fet que comporta alteracions en moltes àrees de la vida (formativa / laboral, afectiva, relacional i familiar). I finalment, trobaríem els trastorns alimentaris que suposen una distorsió de l’auto-imatge corporal acompanyada d'una obsessió pel control del pes. En aquí trobem l'anorèxia nerviosa (de tipus restrictiu /compulsiu –purgatiu) i la Bulímia nerviosa (de tipus purgatiu o no purgatiu.

 

Veure la conferència completa

Vols llegir més…?

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Renovada i disponible ja per a tots els veïns i veïnes està la piscina exterior d’El Club Bellaterra! Des del passat divendres ja s’hi poden fer capbussades, natació o simplement prendre el sol i relaxar-se a la zona de gespa i hamaques.

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: