La comunicació, aspecte bàsic | eva.hn

 

  

 

 

En tota relació de parella, la comunicació és un aspecte bàsic per ajudar a no ferir els sentiments de l’altre. Existeixen uns errors repetitius que cal treballar. Tot seguit, recomanem els set punts de millora a tindre en compte:

 

 

 

  • Expressar les necessitats pròpies, sense suposar que l’altre les endevinarà. Començar el que diem per “Jo vull” o “jo necessito”, deixarà clar a l’altre el que s’espera evitant malentesos.

 

 

  • Explicar el que se sent quan la parella fa o diu alguna cosa que no agrada, de la següent manera: “Jo em sento malament quan tu et comportes així”. D’aquesta manera farem que l’altre empatitzi amb el nostre sentiment.

 

 

  • Expressar agraïment, fixant-nos en el que ja va bé, no només en el que va malament. Un exemple pot ser: “T’agraeixo que hagis tingut en compte el meu punt de vista”.

 

 

  • Negociar per a que els dos membres guanyin. Evitar el “No” rotund, passar a un “M’ho pensaré”pot obrir més alternatives.

 

 

  • Empatitzar, escoltar l’altre i entendre com se sent. Repetir el que ha dit l’altre és una bona manera d’expressar que l’estàs escoltant, “No sabia que et senties malament quan jo decidia sense consultar-te”.