Els 4 errors més comuns en la comunicació de la parella

by | maig 10, 2017 | Al Dia

 

 

 

Una de les claus perquè una relació de parella funcioni és una bona comunicació on cada membre de la parella pugui expressar lliurement els seus sentiments i desitjos a l’altre.

 

 

Encara que això sembli senzill de fer, en el dia a dia hi ha situacions que generen emocions negatives (com ràbia, por, frustració, impotència …) afectant a la manera de comunicar-se.

 

 

Si aquestes emocions no són regulades adequadament poden produir estils de comunicació agressius on no es tenen en compte els drets i necessitats de l’altre, o passius, on no es respecten els drets i necessitats propis, causant diferents conflictes tant en la relació com a cada membre de la parella.

 

 

 

 

Els errors més comuns a l’hora d’expressar-nos i que dificulten l’entesa són:

 

 

1) La suposició:

Se suposen sentiments i pensaments negatius en l’altre sense verificar-los i actuant en conseqüència. Sovint pensem que la nostra parella no ens té en compte o bé que es comporta d’aquesta manera per fer-nos mal i no reparem en que potser ni s’ha adonat d’aquesta situació. I en comptes de verificar aquest pensament acabem dient frases del tipus: “Ho has fet per ferir-me”, “ja no m’estimes”.

 

 

2) Els retrets i les recriminacions:

No s’escolta a l’altre i no s’accepta un altre punt de vista diferent al propi. En aquesta situació acostumem a dir: “És que tu mai m’has ajudat en aquest tema” o “ja t’ho vaig dir que passaria això”.

 

 

  

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: