L'alcalde s'ha mostrat satisfet pel fracàs de la via de moció de censura | Cerdanyola.cat (JR Urbano)

 

 

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha fet, l’11 de maig, una valoració de la situació política actual, després que no prosperés la moció de censura encapçalada pel PSC. 

 

 

El passat 7 d’abril, Escolà es va sotmetre a una qüestió de confiança que va perdre per 18 vots en contra i 1 abstenció. Del total de 25 regidors, va rebre el suport del seu grup municipal i la regidora d’ICV-EUiA. 

 

 

Va ser llavors quan es va obrir un període de 30 dies perquè l’oposició sumés una majoria alternativa i presentés un altre candidat a alcalde. Superats aquests 30 dies, l’escenari d’una moció de censura encapçalada pel PSC no ha arribat. 

 

 

Escolà ha interpretat la situació actual com una molt bona notícia perquè això permetrà aprovar, el que considera, “el pressupost més social de la història de Cerdanyola”. També quedarà aprovat automàticament el pla d’inversions, que es posarà en marxa durant les següents setmanes. 

 

 

En l’àmbit polític, l’alcalde ha fet autocrítica i s’ha mostrat convençut que ara començarà una nova etapa per Cerdanyola, en la qual “es treballarà i s’escoltarà encara més per trobar la col·laboració d’altres partits”. L’oposició ha estat incapaç de sumar una majoria estable durant aquest temps i, per tant, segons Escolà, el bloqueig sistemàtic ja no tindrà sentit.

 

 

El govern confia que podrà arribar a acords en temes concrets i urgents com els aparcaments soterrats de Cerdanyola Aparca, la municipalització del PEM Guiera, aturar el crematori o reflectir els interessos de la ciutadania al nou Centre Direccional. 

 

 

Per tal de començar a treballar amb un plantejament diferent, l’equip de govern començarà una roda de converses amb tots els partits.