La farmacèutica Susana Hospital va oferir una xerrada, el passat 26 d'abril, al Club Bellaterra Foto: J. Tardós

 

 

 

 

 

Com podem fer per trobar-nos bé? Susana Hospital, de la Farmàcia de Bellaterra Marta Caus, ens dona aquests consells.

 

1.- Coneix els potencials tòxics que ens envolten i els subproductes que genera el nostre cos que cal eliminar.

 

2.- Planteja't la revisió del teu sistema de depuració. Els òrgans i sistemes implicats són: el sistema digestiu, el ronyó, la pell, el fetge, el cabell, els pulmons.

 

3.- Observa la regularitat del teu sistema digestiu. L'estrenyiment o les diarrees no serien adequats per l'eliminació òptima dels residus.

 

4.- Beu la suficient quantitat d'aigua per a una bona funció renal. Es recomana dos litres diaris.

 

5.- Practica esport amb regularitat, afavoreix la sudoració, a través de la qual s'eliminen tòxics, i la circulació, que canalitza la recollida de subproductes que cal eliminar.

 

6.- Assegura una bona secreció biliar; la bilis afavoreix l'eliminació de tòxics que processa el fetge.

 

7.- No oblidis la funció del fetge com a filtre, aquesta es veu compromesa amb l'abús de begudes alcohòliques.

 

8.- Coneix les dues fases de la detoxificació hepàtica: la primera, d'activació, i la segona, de conjugació, per convertir les substàncies tòxiques o subproductes en la forma adequada perquè siguin eliminades amb la bilis o l'orina. Un desequilibri entre ambdues fases promou la formació de substàncies reactives no desitjables.

 

9.- Evita la saturació de la detoxificació hepàtica. Això vol dir: evita l'exposició simultània a tòxics i durant períodes de temps perllongats. Tingues en compte que la cocció dels aliments a altes temperatures o a la barbacoa de carbó produeix uns subproductes no desitjables que caldrà eliminar.

 

10.- La fitoteràpia i una adequada suplementació dóna suport a una bona “neteja” hepàtica, recomanable un cop o dos cops a l'any. A més a més, incloure a la dieta alguns aliments n'afavoreix que el nostre sistema de depuració treballi en bones condicions.
Consulta al teu farmacèutic/a que t'assessorarà!

 

 

Aquests 10 punts del decàleg van ser tractats a la xerrada que va tenir lloc el 26 d'abril a la sala de dalt del Club Bellaterra. Amb exemples, imatges, esquemes i també, preparant el cistell de la compra “depuratiu”, es va fer un pas endavant per plantejar una temàtica tant interessant com la depuració, que ens ajudarà a trobar-nos millor.