Com podem fer per trobar-nos bé?

by | maig 12, 2017 | Opinió

 

 

 

 

La farmacèutica Susana Hospital va oferir una xerrada, el passat 26 d'abril, al Club Bellaterra Foto: J. Tardós

 

 

 

 

 

Com podem fer per trobar-nos bé? Susana Hospital, de la Farmàcia de Bellaterra Marta Caus, ens dona aquests consells.

 

1.- Coneix els potencials tòxics que ens envolten i els subproductes que genera el nostre cos que cal eliminar.

 

2.- Planteja't la revisió del teu sistema de depuració. Els òrgans i sistemes implicats són: el sistema digestiu, el ronyó, la pell, el fetge, el cabell, els pulmons.

 

3.- Observa la regularitat del teu sistema digestiu. L'estrenyiment o les diarrees no serien adequats per l'eliminació òptima dels residus.

 

4.- Beu la suficient quantitat d'aigua per a una bona funció renal. Es recomana dos litres diaris.

 

5.- Practica esport amb regularitat, afavoreix la sudoració, a través de la qual s'eliminen tòxics, i la circulació, que canalitza la recollida de subproductes que cal eliminar.

 

6.- Assegura una bona secreció biliar; la bilis afavoreix l'eliminació de tòxics que processa el fetge.

 

7.- No oblidis la funció del fetge com a filtre, aquesta es veu compromesa amb l'abús de begudes alcohòliques.

 

8.- Coneix les dues fases de la detoxificació hepàtica: la primera, d'activació, i la segona, de conjugació, per convertir les substàncies tòxiques o subproductes en la forma adequada perquè siguin eliminades amb la bilis o l'orina. Un desequilibri entre ambdues fases promou la formació de substàncies reactives no desitjables.

 

9.- Evita la saturació de la detoxificació hepàtica. Això vol dir: evita l'exposició simultània a tòxics i durant períodes de temps perllongats. Tingues en compte que la cocció dels aliments a altes temperatures o a la barbacoa de carbó produeix uns subproductes no desitjables que caldrà eliminar.

 

10.- La fitoteràpia i una adequada suplementació dóna suport a una bona “neteja” hepàtica, recomanable un cop o dos cops a l'any. A més a més, incloure a la dieta alguns aliments n'afavoreix que el nostre sistema de depuració treballi en bones condicions.
Consulta al teu farmacèutic/a que t'assessorarà!

 

 

Aquests 10 punts del decàleg van ser tractats a la xerrada que va tenir lloc el 26 d'abril a la sala de dalt del Club Bellaterra. Amb exemples, imatges, esquemes i també, preparant el cistell de la compra “depuratiu”, es va fer un pas endavant per plantejar una temàtica tant interessant com la depuració, que ens ajudarà a trobar-nos millor.

Vols llegir més…?

Agraïment a Jaume Sarramona

Agraïment a Jaume Sarramona

Estic absolutament d’acord amb l’afirmació: Davant d’uns temps d’incertesa, de canvi permanent, una de les fites de l’educació sistemàtica ha de ser la capacitat de superar dificultats, d’adaptació a noves situacions, revisar i adquirir nous coneixements. I tot això demana voluntat, esforç, continuïtat. A banda d’alguns privilegiats que hi pugui haver per naixement o fortuna, la discriminació en la gran massa de ciutadans vindrà donada pels qui saben i poden seguir aprenent i els qui no saben ni saben aprendre.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: