Com podem fer per trobar-nos bé?

by | maig 12, 2017 | Opinió

 

 

 

 

La farmacèutica Susana Hospital va oferir una xerrada, el passat 26 d'abril, al Club Bellaterra Foto: J. Tardós

 

 

 

 

 

Com podem fer per trobar-nos bé? Susana Hospital, de la Farmàcia de Bellaterra Marta Caus, ens dona aquests consells.

 

1.- Coneix els potencials tòxics que ens envolten i els subproductes que genera el nostre cos que cal eliminar.

 

2.- Planteja't la revisió del teu sistema de depuració. Els òrgans i sistemes implicats són: el sistema digestiu, el ronyó, la pell, el fetge, el cabell, els pulmons.

 

3.- Observa la regularitat del teu sistema digestiu. L'estrenyiment o les diarrees no serien adequats per l'eliminació òptima dels residus.

 

4.- Beu la suficient quantitat d'aigua per a una bona funció renal. Es recomana dos litres diaris.

 

5.- Practica esport amb regularitat, afavoreix la sudoració, a través de la qual s'eliminen tòxics, i la circulació, que canalitza la recollida de subproductes que cal eliminar.

 

6.- Assegura una bona secreció biliar; la bilis afavoreix l'eliminació de tòxics que processa el fetge.

 

7.- No oblidis la funció del fetge com a filtre, aquesta es veu compromesa amb l'abús de begudes alcohòliques.

 

8.- Coneix les dues fases de la detoxificació hepàtica: la primera, d'activació, i la segona, de conjugació, per convertir les substàncies tòxiques o subproductes en la forma adequada perquè siguin eliminades amb la bilis o l'orina. Un desequilibri entre ambdues fases promou la formació de substàncies reactives no desitjables.

 

9.- Evita la saturació de la detoxificació hepàtica. Això vol dir: evita l'exposició simultània a tòxics i durant períodes de temps perllongats. Tingues en compte que la cocció dels aliments a altes temperatures o a la barbacoa de carbó produeix uns subproductes no desitjables que caldrà eliminar.

 

10.- La fitoteràpia i una adequada suplementació dóna suport a una bona “neteja” hepàtica, recomanable un cop o dos cops a l'any. A més a més, incloure a la dieta alguns aliments n'afavoreix que el nostre sistema de depuració treballi en bones condicions.
Consulta al teu farmacèutic/a que t'assessorarà!

 

 

Aquests 10 punts del decàleg van ser tractats a la xerrada que va tenir lloc el 26 d'abril a la sala de dalt del Club Bellaterra. Amb exemples, imatges, esquemes i també, preparant el cistell de la compra “depuratiu”, es va fer un pas endavant per plantejar una temàtica tant interessant com la depuració, que ens ajudarà a trobar-nos millor.

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: