Torna el passat agrícola de Collserola

by | maig 17, 2017 | Cerdanyola

La vinya impregnava tota l'àrea del Vallès i el Parc de Collserola | Cedida

 

 

Diumenge vinent comença la vuitena edició de les jornades  “La vinya i el vi a Collserola”. Unes jornades prganitzades per tots els municipis del Parc de Collserola, que busquen posar en relleu el passat agrícola en comú de la zona.

 

 

A finals del segle XIX la vinya era ben present a les muntanyes de Collserola. Ocupava totes les vessants del Baix Llobregat, d’Esplugues al Papiol; el vessant del Vallès fins a Montcada i també valls interiors com les de Sant Medir i el Forat del Vent.

 

 

Només a la zona de Santa Creu d’Olorda, s’hi conreaven 380 hectàrees de vinya. Fins els anys seixanta del segle passat hi havíem encara diverses vinyes en actiu, de manera que afortunadament es disposa del testimoni de veïns que han conreat la vinya etc.

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: