La vinya impregnava tota l'àrea del Vallès i el Parc de Collserola | Cedida

 

 

Diumenge vinent comença la vuitena edició de les jornades  “La vinya i el vi a Collserola”. Unes jornades prganitzades per tots els municipis del Parc de Collserola, que busquen posar en relleu el passat agrícola en comú de la zona.

 

 

A finals del segle XIX la vinya era ben present a les muntanyes de Collserola. Ocupava totes les vessants del Baix Llobregat, d’Esplugues al Papiol; el vessant del Vallès fins a Montcada i també valls interiors com les de Sant Medir i el Forat del Vent.

 

 

Només a la zona de Santa Creu d’Olorda, s’hi conreaven 380 hectàrees de vinya. Fins els anys seixanta del segle passat hi havíem encara diverses vinyes en actiu, de manera que afortunadament es disposa del testimoni de veïns que han conreat la vinya etc.