L'adhesiu a la plaça del Pi de Bellaterra | J. Tardós

 

 

Bellaterra s'ha despertat aquest 18 de maig amb adhesius de banderes espanyoles enganxades per la plaça del Pi, davant de l'estació de Bellaterra. No és l'únic municipi català que aquest dijous ha aparegut amb banderes espanyoles pels seus carrers, ja que també s'han vist per Barcelona, L'Hospitalet o Sant Cugat.

 

 

A Bellaterra s'han trobat 11 banderes adhesives i plastificades mida A3 i els fulls del “Sí al Referèndum” i la pancarta de l'ANC ha estat estripada. Cap entitat ha reivindicat per ara l'actuació.

 

 

Aquesta matinada, els Mossos d'Esquadra han identificat un grup de set persones que havia enganxat una cinquantena de banderes espanyoles al Passeig de la Bonanova de Barcelona. Segons fonts policials, tres dels membres d'aquest grup eren menors mentre que els altres quatre majors d'edat. Els agents han denunciat aquests darrers per infringir l'ordenança municipal i fixar els adhesius a les façanes.

 

 

En declaracions a RAC1, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat que no tenia constància d'aquesta iniciativa i ho ha atribuït a un grup de persones que “tenen voluntat d'expressar-se i ho fan de la millor manera que poden i saben”. “Deu estar en llibertat de cadascú expressar-se públicament”, ha comentat.