L'escoleta en defensa del transport escolar | Laia TR

 

 

Les famílies de l'escola Bellaterra s'han mobilitzat, aquest 18 de maig, perquè es mantingui el servei de bus escolar al centre. Fins a 280 pares, mares, fills i filles han participat en una “marxa lenta” des del carrer Sant Ramon fins a l'escola. L'acció també ha anat acompanyada del grup de batucada “Batúcamela”, de Cerdanyola, i ha tallat el trànsit en alguns carrers de 8 h a 9.30 h.

 

 

L'AMPA de l'escola acumula 4 anys de negociació i tràmits per aconseguir que es mantingui el bus escolar al centre. Aquest servei va ser gratuït durant molts anys però es va veure retallat fa 5 anys per la Generalitat de Catalunya i, des de llavors, ha funcionat a base de pròrrogues. El preu s'ha incrementat molt, sobretot en els últims anys, i actualment el cost per cada infant és de 270 € el curs i 190 €, pel segon germà. En total l'autobús transporta 100 usuaris d'entre 2 a 12 anys i no té assegurada la continuitat pel curs vinent.

 

 

El mes de març de 2016 la Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar la singularitat geogràfica de l'escola, amb l'abstenció de Junts pel Sí. La petició va sortir del grup dels socialistes i exposava els gairebé 5 km que separen l'escola del nucli de Cerdanyola i la dificultat i perillositat de l'accés a peu.

 

 

Des de llavors, les famílies han interpel·lat al Director General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró Meix, perquè executi la resolució. En una passada reunió amb Miró i la regidora d'Educació a l'Ajuntament de Cerdanyola, Elvi Vila, Miró els va manifestar que no tenien l'obligatorietat d'aplicar-la. Si més no, les famílies volen que s'apliqui el mandat del Parlament i es reverteixin, així, les retallades dels últims anys.