Aquesta setmana ha començat l'enderrocament d'una part de la torre de “El Pedregar”. La decisió té com a objectiu entrar en normativa, amb la nova funció que adquirirà l'espai, convertint-se en un centre escolar.

 

 

La comissió de la nova escola va aconseguir la llicència d'obra i enderrocament fa poques setmanes i preveu començar a funcionar de cara al curs 2018-19. Al seu lloc s'ubicaran els mòduls de la nova escola Waldorf Steiner El Til·ler, actualment ubicats a una altra zona de Bellaterra. També n'aplanaran el terreny.

 

 

 

Origen de 'El Pedregar'

 

En Fèlix Estrada Saladich, va ser l’ànima i fundador de l'històric recinte i restaurant del Pedregar. Va néixer el 1901 a Ca l’Estrada, a Monistrol de Calders, on hi va passar la major part de la seva infantesa i joventut. Quan va ser adult es va traslladar a viure al Vallès on, després de diversos viatges als Estats Units, hi va fundar l’empresa de mobles 'La Fàbrica', la més popular de les seves iniciatives empresarials. Amant de l’art, es va anar fent amb una bona col·lecció de pintures i, sobretot, d’escultures que va anar reunint a casa seva, al Pedregar de Bellaterra: un jardí – museu de 12.000 m2 amb restaurant, grans jardins amb fonts i salts d'aigua i escultures firmades per artistes com Subirachs, Crespo Rivera, Vicente Larrea, Vasallo, Charles Collet o Perceval, així com arcades de marbre de Carrara i amfiteatre/auditori a l'aire lliure per 150 persones.

 

 

Precisament la parcel·lació i venda d’aquest terreny de Bellaterra, després de la mort de l’empresari i col·leccionista, ha provocat que les 38 obres viatgin al poble d’on Estrada Saladich era fill i on també està enterrat, a Monistrol de Calders.