La delegacio del Club Rotary de Cerdanyola  a Casale Monferrato : Xavier Diego,Josep LL. Riart,Josep Tarrés,Remei Gómez i Theo Wolfschmidt | Foto Cedida

 

  

 

Amb la finalitat de compartir i fer intercanvis d'experiències i coneixements, el passat cap de setmana del 12 al 14 de maig, el Rotary Club Cerdanyola es va agermanar amb el Rotary de la localitat de Casale Monferrato a Itàlia.

 

 

La rebuda va ser per part de l'alcaldessa i la regidora de medi ambient entre altres autoritats, així com per representants sindicals i de l'associació d'afectats per l'amiant de la localitat.

 

 

Casale Monferrato és una ciutat del Piemont italià amb 36.085 habitants i a només 97 km de Torí. És el lloc de naixement, entre d'altres, de l'il·lustre compositor musical Pasquale Piacenza (1816-1888). Va tenir la fàbrica Eternit de fibrociment (la més gran de tota Itàlia). Oberta del 1907 fins al 1985. Això i donat que, també, estava ubicada dins el nucli urbà de la localitat, ha fet que tingui la mateixa problemàtica i moltes similituds amb Cerdanyola del Vallès.