La conservació del patrimoni documental de Cerdanyola a debat

by | maig 23, 2017 | Cerdanyola

La xerrada es va fer en el marc dels Dilluns d'Òmnium Cultural | Cedida
 

 

El passat dilluns, 22 de maig, Òmnium Cultural va celebrar a Ca n'Ortadó una jornada sobre la conservació del patrimoni documental de Cerdanyola. Actualment, segons els organitzadors de la jornada, a la ciutat hi ha un important volum de documentació històrica, conservada en diversos arxius particulars, que ha estat reunida i conservada per iniciativa de persones i famílies interessades en la història local. Aquesta documentació, però, està dispersa i, en alguns casos, els seus propietaris comencen a plantejar-se si es podrà preservar quan ells ja no hi siguin.

 

 

Arribats a aquest punt, els organitzadors de la xerrada volíen plantejar si Cerdanyola disposa, actualment, de les infraestructures necessàries com per fer possible que, les persones que vulguin fer-ho, puguin donar aquest material, amb l'objectiu de garantir que no es perdi, i que quedi a disposició de totes les persones que, en el futur, vulguin consultar-lo, treballar o fer recerca amb ell.

 

L'acte es va celebrar als jardins de Ca n'Ortadó | Cedida

 

 

Moltes iniciatives en marxa, però descoordinades entre elles

 

Durant la sessió, es va posar de manifest que a Cerdanyola, actualment, hi ha molta gent treballant en aquest camp, tant des de l'Ajuntament com de diverses iniciatives privades que han generat arxius de diferents característiques. Entre d'altres, es va fer referència a l'Arxiu Xane i a l'Arxiu Mimó, que ja es poden consultar a internet. N'hi ha molts altres, però, tant o més importants, que encara no son accessibles al públic i que, en alguns casos, els seus propietaris volen cedir a la ciutat.

 

 

Entre les diferents intervencions per part del públic assistent caldria destacar, entre d'altres, la del representant de l'Arxiu Municipal, que va assegurar que aquest equipament està perfectament preparat com per començar a rebre documentació i donacions de documentació de forma immediata. Això ja s'està fent, encara que, segons va afegir, aquestes donacions han estat escases fins ara. Encarna Albella, d'altra banda, propietària de l'Arxiu Xane, va manifestar la seva voluntat de cedir aquest arxiu a la ciutat. Com a condició va manifestar tenir la seguretat que queda dipositat amb les necessàries condicions de conservació, i que el públic en general hi pugui accedir.

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: