Una de les torres de guaita de Collserola | Cerdanyola.cat

 

 

L'operatiu entrarà en funcionament el 29 de maig i s'allargarà fins al 17 de setembre. Aquest estiu, de moment, les condicions meteorològiques són favorables.

 

 

Aquest any el dispositiu contempla 13 punts de vigilància i 30 persones que vetllaran per a prevenir i detectar incendis forestals en els 36 municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que ocupen poc més de 33 mil hectàrees.

 

 

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, en el marc del seu dispositiu de prevenció d'incendis forestals, activarà la vigilància a 10 de les 13 torres de guaita el 29 de maig i a les 3 restants el 16 de juny. 26 guardes forestals treballaran a les torres amb l'objectiu de detectar qualsevol incendi que es pugui produir. El tancament de la campanya està previst pel 17 de setembre.

 

 

La finalitat és protegir el bosc i les persones, dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i l'alta freqüentació, es produeixen en un nombre molt considerable.