La Generalitat licita la compra de 15 trens per a la línia del Vallès

by | maig 25, 2017 | Al Dia

 

 

La Generalitat de Catalunya ha licitat la construcció de 15 noves unitats (UT115) per circular per la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El projecte es licita amb un termini de presentació d’ofertes de gairebé 7 mesos i de tres anys per al projecte constructiu, amb un import de 128.000.000 d’euros. 

 

 

L’adquisició d’aquests quinze nous trens, de quatre cotxes, 80 metres de longitud en total, i ample internacional (1,435 m) té per objectiu absorbir el creixement del nombre de viatgers anual motivat per els perllongaments del servei a Terrassa i Sabadell, l’increment de la mobilitat, que ha recuperat la tendència d’abans del 2010, i el transvasament d’usuaris dels serveis de Rodalies Renfe a FGC

 

 

   

A més, l’augment de la flota d’unitats permetrà multiplicar per dos la freqüència de pas en els ramals de Sabadell i Terrassa, passant d’un servei cada 10 minuts en hora punta a un tren cada 5 minuts. També, una major rotació de les unitats en hores de menor rendiment reduint el total de kilòmetres recorreguts per tren i perllongant la seva vida útil. 

 

 

 

Es tracta d’una inversió imprescindible per garantir el confort dels usuaris i mantenir els estàndards de qualitat del servei de la línia Barcelona-Vallès, contribuint alhora a la mobilitat sostenible en aquest corredor clau per a la població i l’economia de la Regió Metropolitana de Barcelona. 

  

  

  

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: