Il·lustració satírica publicada a la revista “Sardanyola” | Cedida

 

 

En el marc de l'exposició COMIXXX: el despertar d'una generació censurada 1973-1990 es farà una taula rodona per debatre sobre la il·lustració satírica a la ciutat.

 

 

Jesús Bolinaga, Edu Català i Jordi Mascarell seran els ponents de la taula rodona “La il·lustració satírica a Cerdanyola”, que se celebrarà el dijous 8 de juny a les 19 h, a la sala d'actes del Museu d'Art de Cerdanyola.

 

 

La taula rodona forma part de la programació complementària de l'exposició “COMIXXX: el despertar d'una generació censurada 1973-1990” que es pot visitar al MAC fins al 6 de juliol. Bolinaga, Català i Mascarell, com a coneixedors i protagonistes, faran un recorregut pel que ha estat la il·lustració satírica a la ciutat durant les darreres èpoques.

 

 

Artistes com Ismael Smith, Valentí Castanys, Josep Coll o els protagonistes de la taula rodona, entre d'altres artistes, han fet que Cerdanyola també hagi fet una aportació a la il·lustració catalana al llarg del segle XX. A més, al igual que a la resta del territori, a partir dels anys 70, amb la Revista de Sardanyola i en un altre context històric, la il·lustració crítica va prendre volada a la ciutat fins el dia d'avui donant una idea crítica i mordaç de la societat local.

 

 

La taula rodona serà moderada pel periodista local Joan Sànchez Braut.