El peatge al seu pas pels túnels de Vallvidrera | Artur Ribera

 

 

 

La Generalitat de Catalunya està treballant en la possibilitat de suprimir tots els peatges de Catalunya i, a canvi, instaurar una taxa anual pels vehicles que permetria utilitzar totes les vies ràpides. Tot i això, hi ha un peatge que el govern no considera que s'ha de suprimir: el dels Túnels de Vallvidrera. Segons ha dit a RAC1 Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, la mesura es podria implantar a partir del 2019.

 

El motiu pel qual el peatge dels Túnels de Vallvidrera es mantindria és, segons Font, per la congestió i contaminació que genera la carretera i per l'efecte dissuasori que suposa en una de les principals vies d'accés a Barcelona. Així, serà el primer “peatge dissuasiu” de Catalunya amb l'objectiu de fer disminuir l'entrada de cotxes a la capital i contribuir així a la millora de la qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana, tal com exigeixen des d'instàncies europees.

 

Així doncs, la introducció del nou mètode es faria mitjançant una taxa anual que haurien de pagar tots els vehicles matriculats, circulin per peatges o no. L'import concret encara està per definir, tot i que segons el secretari d'Infraestructures a països europeus la xifra oscil·la entre els 40 i els 110 euros.

 

D'aquesta manera la Generalitat de Catalunya vol acabar amb els “greuges territorials” que impliquen els peatges, tenint en compte la saturació de vies de pagament que hi ha en determinades zones del país. De totes maneres, segons indica La Vanguardia, la proposta hauria de ser aprovada pel govern espanyol