C-58 | Google Maps

 

 

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 8,3 milions d’euros, de les obres d’ampliació de l’autopista C-58 entre l’enllaç de Sant Pau de Sabadell i la connexió amb la B-30/AP-7, a Badia del Vallès. Aquesta actuació permetrà millorar la fluïdesa del trànsit, especialment en hores punta, i consistirà en la construcció de dos nous carrils en la calçada de l’autopista en sentit Barcelona. Es preveu que les obres comencin la tardor vinent i tinguin un termini d’execució de 12 mesos.

 

 

 

La C-58 és una de les principals vies d’accés a Barcelona per als vehicles que venen del Vallès Occidental i el Bages. A l’entorn de l’enllaç de Sant Pau, va registrar una mitjana de trànsit en dia laborable de 173.000 vehicles, 91.500 en direcció Barcelona i 81.500 en direcció Terrassa i Manresa. Tot i comptar amb tres carrils de circulació, la calçada en sentit Barcelona presenta problemes de congestió perquè es produeixen moltes incorporacions i canvis de carril.

 

 

 

L’ampliació que s’impulsa facilitarà els moviments de trenat o canvi de carril d’entrada a l’autopista C-58 dels vehicles que venen de Sabadell i Bellaterra amb els vehicles que surten per  anar a l’autopista AP-7 / B-30 en direcció Lleida – Tarragona o en direcció a Girona. Els treballs comportaran la formació de dos carrils més a l’autopista en sentit Barcelona per a facilitar als conductors aquests moviments, tot donant continuïtat als ramals actuals de l’enllaç de Sant Pau.

 

 

 

Aquests nous carrils tindran una longitud d’1,8 quilòmetres. L’obra requerirà eixamplar l’actual estructura sobre el riu Sec i desplaçar uns metres el traçat d’una carretera local situada al peu de l’autopista i que uneix Badia del Vallès i Cerdanyola, així com adequar un tram del riu Sec al seu pas per Badia del Vallès