No era la primera vegada que el Centre Català de Negocis (CCN) assitia a una xerrada a Bellaterra. Malgrat això, la sala gran del Centre Cívic es va tornar a omplir.

 

 

 

  

El seu president, Albert Pont, va fer una presentació de la situació actual de Catalunya, tant en l'aspecte econòmic, social, com d'infraestructures. Entre altres plantejaments, va incidir en la comparativa amb Alemania. “Catalunya representa el 19% de l'economia d'Espanya; Alemania, el 19% de l'economia de la Unió Europea”, va citar.

  

  

Altre vegada, “Catalunya representa el 7% del territori d'Espanya; Alemania representa aproximadament el 7% del territori de la Unió Europea”. Fins i tot el nombre de parlants d'alemany dins la Unió Europea és del 24%, que és aproximadament el nombre de parlants del català dins d'Espanya.

  

 

  

La pregunta que va llançar a l'aire va ser “…si el nostre pes és tan gran com el d'Alemania a la Unió Europea, com és que nosaltres no tenim la mateixa capacitat d'influència dins l'estat espanyol?”.