S’habilitaran dues sales per a cursos, xerrades i conferències i també un mercat de segona mà | Cerdanyola.info (JR. URBANO)

 

 

Arriba la 23 edició del Merca-HAM, la fira mercat de radioaficionats, electrònica i comunicacions. Expositors, llocs de mercat de segona mà i radioclubs se citaran al Parc Esportiu Municipal Guiera durant el 10 i 11 de juny. També s’instal·laran antenes i equips per a operar, una estació oficial i un sistema sense fils per les comunicacions a través d’Internet. 

 

 

Activitats i mercat

De 8 h a 10 h s’obriran les portes de la fira i es posarà en marxa l’estació de ràdio EH3HAM. La inauguració oficial tindrà lloc a les 10.30 h i serà llavors quan començaran les conferències i reunions fins a les 14.30 h en diferents sales del poliesportiu. A les 13 h se subhastaran a la baixa equips de ràdio, al costat de la zona del mercat de segona mà, a càrrec de Francisco Jordán. Les portes tancaran a les 20 h. 

El diumenge seguirà amb la tradicional botifarrada mercaHAM a la zona de bar, activitats dels expositors i mercat de segona mà. 

 

 

Conferències i cursos

S’habilitaran un total de dues sales per a xerrades, cursos i conferències. A la Sala Nikola Tesla, situada a la part central, tindran lloc les conferències “Expedicions de Microones”,  “La Televisió Amateur ATV”, “El programa Swisslog”, “Experiències sobre Televisió Digital Amateur” i un curs per aprendre a utilitzar el panell de control BrandMeister. 

Diumenge seguiran les temàtiques “L’ABC de les Antenes”, per conèixer el manteniment, construcció i operació de les diferents antenes de radioaficionats. Per finalitzar, s’oferirà una xerrada sobre l’apassionant món dels codis secrets amb un exemplar de l’any 1937 de la màquina “ENIGMA”. La segona sala, amb el nom de Rudolf Hertz, només estarà activa el dissabte i acollirà una reunió del grup de radioaficionats i un curset pràctic per personalitzar el teu codeplug, adreçada a usuaris de Brandmeister. En aquest últim serà necessari portar un ordinador portàtil Windows. La jornada es clausurarà amb l’Assemblea ordinària i extraordinària de la Federació Catalana de Radioafeccionats (FCR).