Un porc senglar a l'entrada de Bellaterra | Cedida

 

 

El 2016 a Collserola va acabar amb 575 senglars morts, la major part dels quals com a conseqüència de la caça. És el segon any amb més senglars morts dins del Parc Natural i també destaquen la cinquantena d'exemplars que han perdut la vida en accidents de trànsit i la vuitantena de senglars “problemàtics” que s'han capturat.

 

 

La presència de senglars a Collserola ha augmentat de forma exponancial els últims anys i les administracions fa temps que s'han fixat l'objectiu de controlar la seva població per evitar possibles problemes amb els ciutadans. Fins ara, la principal tècnica utilitzada per aconseguir reduir la xifra de senglars són les batudes i la caça. Concretament, en batudes es van matar 90 senglars, mentre que en autoritzacions especials de caça se'n van caçar més de 300.

 

 

A Bellaterra també han arribat, a prop de l'autopista AP7 i per l'entrada sud de Bellaterra. Els senglars no són tant habituals a les zones cèntriques i residencials del barri però se'n han vist sovint pel camí verd, el parc dels estels i les zones boscoses de Can Domènec.