Autoritats a l'auditori de Castellbisbal durant la jornada sobre mobilitat | AMTU

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha aprofitat la conferència inaugural de la Jornada Catalana de la Mobilitat 2017 per defensar la vinyeta. La Jornada Catalana de la Mobilitat 2017 es fa durant tot el dia a Castellbisbal i està organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Una jornada que reuneix unes 400 persones i on enguany es debat sobre el paper dels municipis en la governança de la mobilitat.

 

 

 

Rull ha defensat que amb la implantació de la vinyeta el Govern disposaria de 300 milions d’euros cada any per destinar-los al transport públic, “per millorar el sistema de Rodalies, millorar el transport públic per carretera i millorar el transport a la demanda”, ha exposat. Rull demana posar en marxa la vinyeta per alliberar recursos hipotecats del pressupost de Territori i Sostenibilitat. Aquest any 2017, el 40% dels diners que gestiona el departament de Rull estan destinats, per exemple, a pagar peatges a l’ombra. Enguany seran 185M€.

 

 

 

Rull ha destacat que malgrat aquesta hipoteca el Govern està començant a desbloquejar algunes infraestructures clau, com el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa, també a Sabadell, les quatre noves estacions a l’L10 Sud del metro, la d’Ernest Lluch de l’L5, el perllongament de l’L8 i ha explicat que s’està a punt de culminar el desplegament de la xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat.