El Vallès Occidental acorda un salari mínim comarcal de 15.000 euros bruts l’any

by | juny 9, 2017 | Al Dia

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez | CCVO

 

 

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha aprovat aquest dijous, 8 de juny, establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000 euros bruts a l'any (1.071 € mensual en 14 pagues) per posar fi a la precarietat dels llocs de treball.

 

  

  

L'acord implica que els ajuntaments i el Consell Comarcal apliquin aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors i exigir el seu compliment a les contractacions de serveis externs. A més, l'acord es traslladarà a sindicats i patronals per tal que en el marc del diàleg i la concertació social el prenguin en consideració i valorin els mecanismes per a la seva implementació.

  

  

  

Com s'explica des del Consell Comarcal, aquesta és una de les mesures de l'Acord “Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat” que ha permès tirar endavant accions per fer front a la pobresa estructural i severa que es viu a la comarca, tal com reflecteix l' “Estudi sobre desigualtat i pobresa” elaborat per l'Observatori comarcal.

 

 

A més, el Consell sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya la participació d'una representació de l'administració local de la comarca a la Comissió d'avaluació de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: