L'associació de radioafició a Cerdanyola va començar l'any 1982 | http://media1.webgarden.es/

 

 

 

Aquest cap de setmana arriba la 23 edició del Merca-HAM, la fira de radioaficionats, electrònica i comunicacions, però, per què Cerdanyola és la seu de radioaficionats de tota Espanya?

 

 

 

Fira Nacional de Ràdio

 

Fins a 1800 radioaficionats de tota Espanya esperen reunir Radio Club Vallès, l'associació organitzadora del 23è Merca-HAM al Parc Esportiu Municipal Guiera. Es tracta de la primera i, fins fa un any, única fira de ràdio a Espanya. Cerdanyola és referent amb assistents provinents des de Canàries, Sevilla o Palencia. Radio Club Vallès va iniciar-la l'any 1984 i aquest any arriba a la seva 23a edició amb 22 estands de cases comercials, associacions i universitats i escoles d'enginyeria i telecomunicacions. També hi haurà 70 taules, cadascuna de 2 metres, amb venta d'aparells d'electrònica i comunicacions. 

 

 

 

Radio Club Vallès

 

L'associació va néixer l'any 1982 a Cerdanyola i compta amb 35 anys d'experiència. Va ser la fundadora de la primera Federació de Radioaficionats d'Espanya, l'any 1984, i creadora de la segona televisió local de Catalunya, “Cerdanyola Televisió”. També va ser la primera entitat amb internet de Cerdanyola, a finals dels anys 80.

 

 

Des de llavors els seus associats col·laboren amb la Guàrdia Urbana i Policia Local de Cerdanyola, a més d'esdeveniments locals com curses ciclistes, la cavalcada de reis i els tres tombs. Els seus integrants no fan tasques pròpies de Protecció Civil però disposen d'una llicència de radioaficionat i tenen un conveni signat amb la Generalitat per feines de telecomunicació i control. Els sistemes d'emergència utilitzen una xarxa digital que, en cas de fallar, recorrerien a l'analògia de la Federació Catalana de Radioaficionats. 

 

 

En una situació d'emergència, Radio Club Vallès podria contactar amb els pobles més propers a través de la banda de curta distància VHF i amb tot el món, a través de la banda de llarga distància anomenada HF.