Saps per què Cerdanyola és la capital dels radioaficionats d’Espanya?

by | juny 9, 2017 | Al Dia

L'associació de radioafició a Cerdanyola va començar l'any 1982 | http://media1.webgarden.es/

 

 

 

Aquest cap de setmana arriba la 23 edició del Merca-HAM, la fira de radioaficionats, electrònica i comunicacions, però, per què Cerdanyola és la seu de radioaficionats de tota Espanya?

 

 

 

Fira Nacional de Ràdio

 

Fins a 1800 radioaficionats de tota Espanya esperen reunir Radio Club Vallès, l'associació organitzadora del 23è Merca-HAM al Parc Esportiu Municipal Guiera. Es tracta de la primera i, fins fa un any, única fira de ràdio a Espanya. Cerdanyola és referent amb assistents provinents des de Canàries, Sevilla o Palencia. Radio Club Vallès va iniciar-la l'any 1984 i aquest any arriba a la seva 23a edició amb 22 estands de cases comercials, associacions i universitats i escoles d'enginyeria i telecomunicacions. També hi haurà 70 taules, cadascuna de 2 metres, amb venta d'aparells d'electrònica i comunicacions. 

 

 

 

Radio Club Vallès

 

L'associació va néixer l'any 1982 a Cerdanyola i compta amb 35 anys d'experiència. Va ser la fundadora de la primera Federació de Radioaficionats d'Espanya, l'any 1984, i creadora de la segona televisió local de Catalunya, “Cerdanyola Televisió”. També va ser la primera entitat amb internet de Cerdanyola, a finals dels anys 80.

 

 

Des de llavors els seus associats col·laboren amb la Guàrdia Urbana i Policia Local de Cerdanyola, a més d'esdeveniments locals com curses ciclistes, la cavalcada de reis i els tres tombs. Els seus integrants no fan tasques pròpies de Protecció Civil però disposen d'una llicència de radioaficionat i tenen un conveni signat amb la Generalitat per feines de telecomunicació i control. Els sistemes d'emergència utilitzen una xarxa digital que, en cas de fallar, recorrerien a l'analògia de la Federació Catalana de Radioaficionats. 

 

 

En una situació d'emergència, Radio Club Vallès podria contactar amb els pobles més propers a través de la banda de curta distància VHF i amb tot el món, a través de la banda de llarga distància anomenada HF.

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: