L'aritmètica fa difícil sumar majories alternatives | Cerdanyola.info

 

 

Dijous 1 de juny el PSC, ERC, Cs i PP van presentar un acord conjunt per convocar un ple extraordinari i abordar la gestió del poliesportiu Guiera. El text es va acompanyar d’una nota de premsa on els partits de l’oposició avisaven que la situació era nova però que no seria extraordinària i que començaven, des d’aquell mateix moment, “a governar Cerdanyola i a garantir el seu futur”.

 

 

 

A la pràctica, sense una moció de censura els mecanismes que té l’oposició per portar la iniciativa política són molt limitats. D’acord amb la Llei de Bases de Règim Local, una quarta part del plenari pot forçar l’alcalde a convocar un ple extraordinari i votar una proposta d’acord com la que han presentat PSC, ERC, Cs i PP. En aquest cas, com el text afecta contractes vigents i diners municipals, cal que els grups demanin el vistiplau de la secretària i la interventora del consistori. Si en el ple extraordinari s’aprova la proposta, el govern estarà obligat a aplicar-la.