Els Mossos d'Esquadra han alertat de l'existència d'un nou mètode per robar a les autopistes i carretres, es tracta de coneguda com l'estafa del retrovisor. Segons el cos policial els delinqüents que es dediquen a perpetrar aquesta nova modalitat de robatori, procedeixen del sud de França. Els lladres simulen haver tingut un accident amb un conductor, normalment gent gran per ser més fàcil d'enganyar. 

 

 

  

  

L'estafador es trenca el seu propi retrovisor i li recrimina a la víctima que ha estat el seu vehicle el que li ha trencat el mirall. S'inicia un tràmit de declaració d'accident, l'estafador fa veure que truca a l'asseguradora del suposat culpable. A l'altra banda del telèfon hi ha un còmplice del frau, que es fa passar per agent d'assegurances i diu que en ser un conductor d'un altre país, el procés és llarg i costós, i que el millor és pagar la reparació directament, i que oscil·la entre els 1.200 i 1.500 euros i que després li ingressaran l'import. L'estafador acomapanya a la vítima fins un caixer automàtic per treure els dinersi marxa.