La xarxa Vallès Circular, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat | CCVO

 

 

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, han participat aquest dilluns, a Terrassa, en la presentació de la signatura de l’Acord Vallès Circular per incorporar els principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental. Aquest acord s’adopta en el marc de la iniciativa Vallès Circular, que es consolida amb la signatura del compromís com a projecte de referència a nivell territorial per al nostre país.

 

 

 

Amb aquest pacte, administracions locals i agents rellevants del Vallès Occidental, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, volen donar un pas més enllà i assumir el repte de la transició cap una economia circular en els propers anys, prenent com a referència els compromisos proposats per la Fundació Ellen Macarthur: Preservar i millorar el capital natural, controlant existències finites i equilibrant els fluxos de recursos renovables i no renovables; optimitzar l’ús dels recursos, allargant al màxim la vida de productes, components i materials amb la màxima utilitat en tot moment, tant en els cicles tècnics com en els biològics; i fomentar l’eficàcia del sistema revelant i eliminant externalitats negatives.