El Vallès pren un acord per un futur més sostenible

by | juny 19, 2017 | Al Dia

La xarxa Vallès Circular, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat | CCVO

 

 

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, han participat aquest dilluns, a Terrassa, en la presentació de la signatura de l’Acord Vallès Circular per incorporar els principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental. Aquest acord s’adopta en el marc de la iniciativa Vallès Circular, que es consolida amb la signatura del compromís com a projecte de referència a nivell territorial per al nostre país.

 

 

 

Amb aquest pacte, administracions locals i agents rellevants del Vallès Occidental, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, volen donar un pas més enllà i assumir el repte de la transició cap una economia circular en els propers anys, prenent com a referència els compromisos proposats per la Fundació Ellen Macarthur: Preservar i millorar el capital natural, controlant existències finites i equilibrant els fluxos de recursos renovables i no renovables; optimitzar l’ús dels recursos, allargant al màxim la vida de productes, components i materials amb la màxima utilitat en tot moment, tant en els cicles tècnics com en els biològics; i fomentar l’eficàcia del sistema revelant i eliminant externalitats negatives.

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: