Es desactiva l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica

by | juny 19, 2017 | Al Dia, Mediambient

 

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.

Aquests municipis, que conformen les zones de qualitat de l’aire 1 i 2, són: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès i Bellaterra, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

La decisió s’ha pres després de comprovar que s’ha produït una notable millora en la qualitat de l’aire en les últimes hores.  Els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) han disminuït a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i actualment estan per sota dels valors límit. A més, la previsió per a aquest 19 i 20 de juny dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de NO2 ja no superaran els 160µg/m³ de mitjana en una hora.

Vols llegir més…?

Els ciutadans donen més suport a l’acció climàtica després de la COVID-19, però són més pessimistes en les seves expectatives

Els ciutadans donen més suport a l’acció climàtica després de la COVID-19, però són més pessimistes en les seves expectatives

Un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) situada a Bellaterra ha conclòs recentment que la major part de la població espanyola és pessimista respecte a les accions climàtiques futures desenvolupades per les administracions i els ciutadans després de l’impacte de la COVID-19. Així es desprèn d’un estudi realitzat per investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) que vol determinar com ha afectat la crisi de la COVID-19 l’actitud de la societat davant del canvi climàtic.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: