La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.

Aquests municipis, que conformen les zones de qualitat de l’aire 1 i 2, són: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès i Bellaterra, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

La decisió s’ha pres després de comprovar que s’ha produït una notable millora en la qualitat de l’aire en les últimes hores.  Els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) han disminuït a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i actualment estan per sota dels valors límit. A més, la previsió per a aquest 19 i 20 de juny dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de NO2 ja no superaran els 160µg/m³ de mitjana en una hora.