Vehicles a la Rambla | David B.

 

 

 

El quatripartit espera aprovar la primera fase de la reforma del Centre aquest mes de juny, obrint-se les al·legacions i aprovant-la de forma definitiva al setembre. Bona part de les actuacions, però, es faran de forma gairebé imminent i estan pressupostades. Entre les més visibles, serà la prioritat de la Via Massagué en la seva integritat i de gairebé tota la Rambla per a l’autobús. Aquestes mesures entraran en vigor abans que acabi l’any ino implicaran obres més enllà de la senyalització i adeqüació dels espais. També es vetarà al pas del transport privat el primer tram del carrer de les Tres Creus, fins el carrer de Sant Llorenç. La pacificació del sector Centre-Creueta, que es va anunciar i després posposar, es durà a terme també en els propers mesos, implicant canvis en els carrers Llobet, les Paus, Sant Josep, Creueta i del Carme. També es faran canvis al carrer d’Horta Novella (entre la carretera de Terrassa i el carrer de Ferran Casablancas), al carrer Narcís Giralt (entre Lacy i República, abans Alfons XIII), ampliant voreres al carrer de l’Estrella i Campany. També s’ha anunciat, sense concreció, una reforma de la plaça del doctor Robert.

 

 

 

 

Reordenació de la zona blava

 

Aquest mateix any s’alliberaran 70 places de zona blava al Vapor Turull per fer-hi una plaça pública. Les places de zona blava s’ubicaran en altres indrets. Es preveu una inversió superior als quatre milions d’euros, segons Serracant.

 

 

 

 

“Tenim un Centre torturat pel cotxe”

 

Les actuacions previstes entre 2017 i 2018 afecten uns 22.000 metres quadrats. Les que impliquin obres es faran l’any vinent. Si els canvis són de menor inversió (com els de la Rambla i la Via Massagué) es faran abans que acabi aquest 2017. El consistori també ha presentat també les grans línies en quant a la mobilitat fins l’any 2025. A grans trets, es preveu aprofundir en la prioritat per als vianants a tot l’espai central.