El pròxim 26 de juny, pensionistes i jubilats cobraran la paga doble. És per aquest motiu que Policia Local i Mossos d'Esquadra activaran un dispositiu específic per garantir el cobrament de les pensions de forma segura.

 

 

 

 

El patrullatge serà per zones amb entitats bancàries i es faran contactes d'atenció a diferents comerços i entitats de la ciutat.

  

  

 

 

Els consells bàsics de seguretat són no anotar el número secret a la llibreta o a la targeta, no retirar tots els diners de cop o utilitzar caixers automàtics interiors que es puguin tancar amb pestell. Evitar treure grans quantitats de diners en efectiu i col·locar-los en un lloc segur és fonamental per evitar furts i robatoris durant el trajecte a casa. Si es necessiten treure grans quantitats, és recomanable que algú de confiança acompanyi.

 

 

 

  

Pel que fa a la bossa de mà és convenient portar-la creuada al davant, mai a l'esquena, i que tingui una tanca segura, que no es pugui obrir en un moment de distracció.

 

 

 

  

Al sortir de l'oficina bancària, s'haurà de parar atenció per evitar distraccions provocades per estranys. Algunes de les argúcies més utilitzades pels delinqüents són demanar alguna informació o signatura, tacar a la gent gran amb algun líquid i voler-los netejar, donar un cop o espenta per l'esquena o llençar monedes al terra.

  

 

 

  

La policia ha demanat atenció en aquestes dates i observació perquè ningú us segueixi fins a casa, vulgui entrar amb vosaltres al vestíbul de l'edifici o truqui a la porta poc després amb qualsevol excusa. Tanmanteix es prega avisar qualsevol actitud sospitosa al 112.