Després de setmanes de negociacions, la CUP i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Terrassahan arribat a un acord. Finalment, les piscines municipals de Terrassa no disposaran d'una franja horària a la setmana per als banyistes que vulguin fer naturisme sinó que seran dos dies sencers i exclusius dedicats a aquesta pràctica.

 

 

 

Els dies escollits i pactats han estat: el 23 de juny i el 4 de setembre, coincidint amb el dia abans i el dia després de la temporada de banys al municipi. I la piscina elegida per acollir els nudistes seran la piscina municipal de La Maurina, ja que era “la que s'adequava millor als requisits tècnics, per ser un equipament més tancat i que no provoqui rebombori visual”. L'obertura serà de 10.30 a 19.30h i tindrà el mateix preu que accedir un dia d'estiu a la piscina municipal.

 

 

 

Ander Zurimendi, de la CUP, s'ha mostrat “content perquè s'hagi acceptat la proposta tot i que no hagi estat en els termes que el ple municipal havia aprovat”. Explica que en un primer moment, el govern havia posat com a alternativa la possibilitat de dedicar dues hores a la setmana als banyistes naturistes, “però eren hores que no ens semblaven viables, ja que eren abans de l'obertura o un cop finalitzat l'horari habitual”. Els cupaires volen deixar clar que “no es tracta de fer naturisme perquè queda més modern sinó el que preteníem amb aquesta proposta era ampliar drets, oferir un servei públic com qualsevol altre i trencar el tabú que hi ha sobre el cos nu, és una manera de combatre la pressió estètica i els cànons de bellesa als quals estem sotmesos”.

 

 

 

Des de la CUP esperen que la proposta tingui èxit i l'informe d'avaluació de la prova pilot sigui favorable per tal de l'any vinent no només mantenir els dies sinó buscar una franja dins de l'horari regular o ampliar els dies en què els banyistes vagin a la piscina sense banyador. D'aquesta manera, Terrassa se suma a altres municipis com Barcelona, Madrid o Bilbao que permeten aquesta pràctica en una piscina municipal.