Està prohibit tirar coets i focs artificials | Arxiu

 

 

 

Valldoreix es prepara per celebrar la primera revetlla de Sant Joan com a vila lliure de petards. 

 

 

En la sessió plenària que va celebrar l'EMD de Valldoreix el mes de gener, el ple va acordar, amb els vots a favor dels 5 membres de CiU-Actuem i de la vocal de Ciutadans, declarar Valldoreix vila sense petards. Una moció que no va comptar amb el suport ni d'ERC-MES ni de la CUP-PC. 

 

 

El fet és que, tot i que la normativa parla de petards en general, els valldoreixencs i valldoreixenques podran tirar petards per tal de celebrar la revetlla de sant Joan. És a dir, que la prohibició no és total. Això sí, en cas de voler comprar petards hauran d'anar fora de Valldoreix, ja que en tot el seu territori està prohibida la venda de tot tipus d'artefacte. 

 

 

Tal com recull la llei que regula el sector de la pirotècnia a tot Catalunya, “està rigorosament prohibit disparar coets, engegar globus o qualsevol altre artefacte que contingui foc, a distància inferior a 500 metres de les zones boscoses, atès que es poden provocar incendis forestals”. La prohibició, sobretot, s'estén entre el 15 de març i el 15 d'octubre coincidint amb la campanya que anualment activa el Departament d'Agricultura de Catalunyaper prevenir incendis forestals. 

 

 

El vocal de Medi Ambient de l'EMD de Valldoreix, Joaquim Castelló, ha volgut recordar que “no estem en contra de res i no estem prohibint res. Sí que estem en contra de l'ús irracional del foc”. Pel que fa a les revetlles privades que se celebrin el pròxim 23 de juny, Castelló ha destacat que tothom podrà celebrar la seva revetlla i tirar els petards que vulgui, això sí, tenint en compte la normativa i sent conscients de la perillositat a l'hora de tirar els petards. 

 

 

I és que tal com recorden des de l'EMD, Valldoreix és una vila que compta amb 400 hectàrees dins els límits del Parc Natural de Collserola i Sant Cugat és una zona declarada com a zona d'alt risc d'incendi forestal. De fet, durant els últims dies, Sant Cugat ha estat en el nivell 2 d'alerta (èssent 3 el màxim) del Pla Alfa que activa Protecció Civil de la Generalitat, en funció del risc d'incendi.

 

 

Castelló ha volgut afegir que en els pròxims mesos, Valldoreix comptarà amb un agent cívic que, entre altres, ajudarà a la ciutadania a preparar les futures revetlles de sant Joan i de sant Pere amb seguretat.