El Consell Executiu ha aprovat avui la modificació del Decret de 2011 que creava el sistema de descomptes d’aplicació a les vies de peatge de la Generalitat per actualitzar els criteris que regeixen aquestes bonificacions, adaptant-los a la normativa comunitària Euro 6, més estricta pel que fa a les emissions permeses. Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.

 

 

 

Així, s’estableix la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. Fins ara, només els elèctrics purs podien gaudir d’aquesta gratuïtat.

 

 

 

A més, tindran una bonificació del 30% els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i també als de bioetanol i de gasolina que no siguin Euro 6.

 

 

 

Aquests nous descomptes entraran en vigor l’endemà de la publicació de la modificació del Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per als pròxims dies.