El Govern quantifica la deixadesa de l’Estat a Catalunya en infraestructures

by | juny 20, 2017 | Al Dia

El port de Barcelona, en desavantatge per manca de connexions viàries i ferroviàries | Enginyers de Camins

 

 

 

És una xacra que s’arrossega de fa dècades. La manca d’inversions en infraestructures de transport de titularitat de l’Estat a Catalunya ha degradat el servei progressivament, justament per la deixadesa dels successius governs de Madrid, que mai no han considerat Catalunya com a prioritat inversora en aquest camp, malgrat la potència de l’economia catalana en relació al conjunt de l’Estat i la seva aportació al PIB. El Govern català ha volgut quantificar la deixadesa de l’Estat pel que fa a les inversions en infraestructures, i ha conclòs que, de cada 100 euros compromesos per l’Estat espanyol per invertir a Catalunya en xarxa viària entre el 2006 i el 2012 -2.510 milions-, només s’han arribat a executar 31 euros-, i en el cas de la xarxa ferroviària –2.363 milions-, l’execució real tot just ha arribat a 26 euros per cada 100 compromesos.

 

 

 

 

Així ho ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha denunciat “la xifra d’inversió deficient de l'Estat a la xarxa viària i ferroviària de Catalunya” i ha exigit a l’executiu espanyol “que compleixi d'una vegada els seus compromisos”. Segons el conseller, l’informe de la Generalitat constata que Mariano Rajoy no té credibilitat quan fa promeses d’inversió: “No té credibilitat per la seva trajectòria i sobretot en relació als compromisos que ha adquirit”.

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: