Com es manifesta la respiració oral?

Els infants que respiren per la boca tenen la boca oberta la majoria del temps durant el dia, tendeixen a mastegar amb la boca oberta i solen roncar quan dormen. Freqüentment pateixen constipats que afecten el nas i la gola.

 

 

 

Per què és necessari que la respiració sigui predominantment nasal?

El nas millora l’aire que respirem perquè la seva estructura permet que l’aire inspirat es netegi, escalfi i humidifiqui. D’aquesta manera hi arriba en les millors condicions a la via respiratòria.

 

 

 

Quan s’ha de respirar per el nas?

Respirem per el nas quan estem en silenci o sense parlar i quan dormim. Al parlar la inspiració pot ser nasal o bucal. És molt freqüent que abans d’iniciar la parla es realitzi una inspiració nasal i durant la parla algunes inspiracions siguin orals. La inspiració és oral quan necessitem incorporar ràpidament l’aire per continuar parlant, perquè la via més curta és la boca.

 

 

 

A la lectura es solen fer inspiracions nasals quan hi ha un “punt i coma”, un “punt i seguit” o un “punt i a part”. A les “comes” es poden fer inspiracions bucals ràpides que ajuden a acabar la frase.