Recordo clarament la construcció de la universitat i el nom que van posar-li: Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB). Repeteixo, de Bellaterra. Va ser de Bellaterra durant molt de temps.

 

 

 

Han passat molts anys. Han passat moltes coses. I ara el nom és Universitat Autònoma de Barcelona. Barcelona ven. És reconeguda internacionalment. Fins i tot d'altres universitats amb la Universitat Politècnica Catalunya (UPC) quan vol promocionar-se, utilitza el nom d’UPC-Barcelona. És el que es coneix a l'estranger… Una vegada més, Barcelona ven.

 

 

 

Sí, d'una manera intel·ligent, la universitat ha adoptat i utilitzat el nom de Barcelona, molt intel·ligent també seria que Cerdanyola utilitzés el nom de Bellaterra.

 

 

 

Mal que ens pesi, Cerdanyola no té una identitat ben definida. Cerdanyola no té un símbol. El nom de Cerdanyola no s'ha promocionat, no s'ha treballat. Perdoneu, però Cerdanyola costa d’ubicar.

 

 

 

Seria però intel·ligent que s'aprofités de Bellaterra. Bellaterra és i es coneix com a “Vila Educativa”.

 

 

 

A Bellaterra hi ha moltes escoles i de diferents tipus: l'institut Pere Calders, ‘escoleta' Bellaterra, Ramon Fuster, escola Waldorf-Steiner El Til·ler, La Vall, Viaró, la Llar d'en Pitus i voltants com l’Àgora, escola Thau, Gimbernat i Tomàs, … fins i tot té una Universitat!

 

 

 

Si Bellaterra està dins el municipi de Cerdanyola, i el seu nom és més rellevant, per què no utilitzar-ho? Seria intel·ligent.