El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, conversa amb responsables de l'obra de la B-40 entre Terrassa i Abrera | ACN

 

 

 

La perforació del túnel d'Olesa de la B-40 ha finalitzat aquest dimarts. Aquesta actuació és una de les parts més complexes dels treballs que el ministeri de Foment està duent a terme per executar el tram del Quart Cinturó que ha d'unir Abrera amb la ciutat de Terrassa. Compta amb un pressupost de 212 MEUR i 6,2 quilòmetres de recorregut. Així ho ha explicat el ministre Íñigo de la Serna en una visita a la zona on ha confirmat que aquest eix entrarà en funcionament el mes d'octubre de 2019 per donar servei a 60.000 vehicles. El titular de Foment ha aprofitat l'ocasió per expressar el compromís del govern de l'Estat “’d'escoltar” els agents del territori abans de tirar endavant el tram pendent que ha d'enllaçar Terrassa amb Granollers. Tot plegat després que fa un parell de setmanes es tornés a anunciar la licitació de l'estudi informatiu d'aquesta secció del Quart Cinturó.

 

 

Íñigo de la Serna s'ha mostrat molt satisfet amb els treballs que s'han pogut acabar aquest dimarts i que han consistit en completar al cala del túnel d'Olesa, un dels principals esculls que s'havien de salvar per poder executar el tram de la B-40 que enllaçarà la ciutat de Terrassa amb Abrera. “És un dia molt important per l'actuació i pel conjunt de Catalunya”, ha assegurat el ministre que ha dit que la cala del túnel mostra que la obra “avança a bon ritme”. 

  

  

El ministre ha explicat que el ritme d'execució del túnel ha anat segons el previst i ha apuntat que queden encara actuacions pendents com el tancament i revestiment del mateix i també l'apartat d'instal·lacions. “Esperem que el mes d'agost de 2019 estigui acabada tota l'obra en el seu conjunt i només quedarà pendent al senyalització”, ha comentat de la Serna que ha afegit que l'entrada en funcionament d'aquesta secció “donarà sentit a la resta”. Alhora ha reiterat que els treballs finalment s'acabaran l'octubre de 2019, més tard del que es deia en el calendari inicial. 

  

  

“Estem en el moment en el que estem i considerem que l'acabament serà aquest”, ha comentat el titular de Foment que ha dit que els terminis que s'estan donant són “realistes i ajustats a la realitat”. 

  

  

El tram entre Terrassa i Abrera de la B-40 afecta 6,2 quilòmetres de recorregut i comptarà amb un pressupost final de 212 MEUR.