La passada 26a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola | Cerdanyola.cat

 

 

 

L'il.lustrador i caricaturista Joan Vizcarra, reconegut per la seva trajectòria a 'El Jueves', 'El Periódico' o 'Interviú', entre altres publicacions, serà l'autor del cartell del XXVII Festival Internacional Blues de Cerdanyola, amb una imatge que retrà homenatge a quatre dels grans mites de la música negra: Ray CharlesB.B. KingJohn Lee Hoocker i Louis Armstrong. El cartell definitiu, basat en aquest homenatge, estarà dissenyat en breu juntament amb la programació artística del certamen.

 

 

Els objectius de la vintisetena edició del certamen passen per la consolidació de la marca Blues de Cerdanyola com a espai musical de prestigi nacional i internacional; l'ús de nous espais de la ciutat com a escenari de concerts; la integració i dinamització de la xarxa de bars i espais musicals de la ciutat com a agents programadors; la projecció de la ciutat com a municipi del blues; i la reafirmació d'un teixit associatiu potent al voltant de l'activitat musical.

 

 

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola va tenir la seva primera edició el 1988. Amb una idea originària que va sorgir a Cerdanyola Ràdio després d'organitzar un gran concert per celebrar el 5è aniversari de l’emissora municipal. Va ser en aquell moment quan es va decidir organitzar un festival de blues, per diferenciar Cerdanyola del Vallès de la resta de festivals del territori. I així va ser com el primer Festival de Blues de Cerdanyola va iniciar el seu camí.

 

 

Ja han passat 29 anys amb 26 edicions i amb l'actuació de molts artistes de fama internacional. Ara l'organització del Festival va a càrrec de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i de la Comissió del Blues, participada per veïns i veïnes especialistes en la música negra.