La Torrota de Vacarisses, amb Montserrat al fons | Marta Maseras

 

 

La Torrota, aproximadament del segle XI, és una edificació circular d'uns onze metres d'alt, era un complement de defensa del Castell, no es tenen gaires dades històriques, en tot cas és tot un símbol i referència del poble de Vacarisses.

 

 

Diuen les llegendes que al soterrani del castell hi ha un túnel secret que connecta amb la Torrota, perquè d'aquesta manera quan el Rei i el Castell eren atacats corrien a protegir-se fins a la Torrota.

 

 

Per arribar-hi, sortirem des de la carretera de la Bauma. Just davant de la residència el Serrat podem deixar el cotxe, i seguir l'ample camí de terra que s'endinsa dins del bosc. A 200 metres trobem la desviació, a l'esquerra, molt ben indicada. Amb 15 minuts pel corriol, serem dalt la Torrota.

 

 

 

Des del principi ja veiem el color vermell i polsós de la terra, bosc de pins i alzines característiques d'aquesta zona. Rodejats de farigola i romaní que aromatitzen tota la passejada. Un cop a dalt, seiem als peus de la Torrota, el paisatge és impagable, Montserrat majestuosa, el Cul de la Portadora, el Puig Ventós, la Serra de l'Hospici i el Cap del Ros, tota la serra de l'Obac, els Cingles i la figura del poble, darrere i en dies clars i primaverals encara hi veiem el Pirineu amb les crestes enfarinades, tot un espectacle. Segurament un dels millors balcons de la comarca, sense dubte.