Les altes temperatures d'aquests dies i la falta de precipitacions està fent augmentar el risc d'incendi tant a Cerdanyola com a Bellaterra. És per això que Protecció Civil de la Generalitat té activat el nivell 2 del Pla Alfa (d'un total de 3) a la comarca del Vallès Occidental per risc d'incendi forestal aquest dijous, 22 de juny.

 

 

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi.

 

 

 

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d'incendis forestals per part dels agents rurals. Això significa un control de columnes de fum en terreny forestals i zones pròximes, el control de llocs d'especial risc, el control de circulació de vehicles per determinades zones forestals, el control d'abocadors determinats i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Així mateix es demana responsabilitat i precaució als ciutadans a l'hora de fer activitats en zones boscoses.

 

 

 

Es preveu que el pic de calor es produirà coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

 

  

 

 

Alerta per les altes temperatures:

 

  

 

 

De fet, el Departament d'Interior de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha activat l'alerta de perill per les altes temperatures que s'esperen que faci aquest dijous, 22 de juny a Cerdanyola i a la comarca. 

 

 

Tal com mostra el mapa d'avisos del Sistema Meteorològic de Catalunya, aquest dijous, entre les 12.00 h i les 18.00 h de la tarda, la comarca del Vallès Occidental entrarà en perill moderat per calor. 

 

 

 

Com informen des del CECAT, l'àmbit geogràfic de l'afectació se centra especialment a les comarques de ponent, i s'estendrà a la Catalunya central i vallesos per aquest dijous. L'episodi s'allargarà fins dissabte. Amb tota probabilitat des d'aquest dimecres, 22 de juny, a la revetlla de Sant Joan el pla PROCICAT s'activarà en fase d'ALERTA per onada de calor. 

 

 

 

 

  

 

 

Consells durant els episodis de calor:

 

  

 

 

Si sou a casa:

 • Abaixeu les persianes quan toca el sol directament
 • Obriu les finestres a la nit per refrescar la casa.
 • Estigueu a les estances més fresques i si disposeu d'un ventilador o aire condicionat, engegueu-lo.
 • Refresqueu-vos sovint, amb dutxes, tovalloles mullades, etc.
 • Beveu aigua fresca amb freqüència, encara que no tingueu set.

 

 

 

Al carrer:

 • Eviteu el sol directe i porteu sempre una gorra o un barret en cas d'exposició al sol.
 • Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
 • Camineu per l'ombra, descanseu en llocs frescos al carrer o en espais interiors climatitzats.
 • Porteu sempre aigua a sobre i beveu-ne sovint. Mulleu-vos, si cal, amb aigua. Fins i tot podeu mullar la roba.
 • Eviteu sortir al carrer les hores de més calor i eviteu l'exercici físic intens.

 

 

 

Altres consells:

 • Si aneu amb cotxe, no deixeu mai els nens ni les persones grans a l'interior del vehicle amb les finestres tancades.
 • Eviteu conduir en les hores de més calor i porteu aigua. Feu una atenció especial als canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle.
 • Pel que fa al menjar, feu menjars lleugers, eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories
 • Preneu aliments rics en aigua (fruites, verdures i hortalisses).
 • Eviteu les begudes alcohòliques.