Fotomuntatge de com quedarà l’estelada un cop hissada el 23 de juny. | A. Ribera

 

 

 

El 23 de juny a les 17.14 h el coordinador local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Josep Lluís Lliberia, el president d’Òmnium Sant Cugat, Lluís Bonet, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, hissaran una estelada de 140 x 210 cm en una asta de 8 metres d’altura en un terreny privat, propietat d’Albert Birbe.

 

 

 

El terreny està ubicat pràcticament davant de la benzinera de la carretera de Cerdanyola; una de les entrades a la ciutat de Sant Cugat. Aquesta serà la tercera estelada que s’hissa a Sant Cugat. La primera va ser a la plaça de Lluís Millet (estació FGC) i la segona a la plaça d’Octavià (Monestir); ambdues es van retirar en acatament la sentència judicial fruit de la denúncia interposada per Societat Civil Catalana. 

 

 

 

 

 

  

 

 

Les opinions de Conesa, Lliberia i Bonet

 

  

 

 

Per a l’alcaldessa Mercè Conesa, amb aquesta nova estelada “acomplim una petició ciutadana i un sentiment majoritari a la ciutat de Sant Cugat. L’estelada no és només una bandera, és l’emblema d’un anhel pacífic i democràtic de llibertat del poble català”. 

 

 

Josep Lluís Lliberia (ANC), explica que “a Sant Cugat, que sempre ha demostrat un gran suport polític a l’independentisme, vam veure com s’abaixaven, per ordre judicial, les estelades de Millet i d’Octavià. Judicialment, un recurs utilitzat per a qui no disposa de suport social i per aquells, poquets, que ni volen, ni poden entendre que hi hagi tanta i tanta gent donant suport al procés i que vulguem esdevenir un nou estat. L’estelada és un símbol d’il·lusió per molts de nosaltres i es va crear una comissió per trobar-li una nova ubicació. Fruit de la seva tasca, ara ja la tornarem a lluir a la nostra població. Com volem molta gent i com correspon a la gran ciutat que és Sant Cugat. Ja podem estar un altre cop orgullosos de veure-la voleiar i deixar d’envejar a multitud de municipis que no se n’amaguen gens”. 

 

 

 

Per a Lluís Bonet (Òmnium), “es tracta de no admetre, ni ser-ne còmplices, que es silenciï un símbol compartit per bona part de la ciutadania, negant-li l’exercici del dret d’expressió. Quan visitem pobles i caminem pels seus carrers i places hi veiem, freqüentment, la presència d’estelades, tant en espais públics com privats. Enlairar l’estelada és la manifestació i testimoni de l’opció política de bona part de la població, de la seva voluntat d’aconseguir la independència de Catalunya, i fer-ho civilitzadament, en convivència amb la resta de pobles de la Unió Europea”.