L’ANC i Òmnium hissen una estelada a Sant Cugat

by | juny 23, 2017 | Al Dia

Fotomuntatge de com quedarà l’estelada un cop hissada el 23 de juny. | A. Ribera

 

 

 

El 23 de juny a les 17.14 h el coordinador local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Josep Lluís Lliberia, el president d’Òmnium Sant Cugat, Lluís Bonet, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, hissaran una estelada de 140 x 210 cm en una asta de 8 metres d’altura en un terreny privat, propietat d’Albert Birbe.

 

 

 

El terreny està ubicat pràcticament davant de la benzinera de la carretera de Cerdanyola; una de les entrades a la ciutat de Sant Cugat. Aquesta serà la tercera estelada que s’hissa a Sant Cugat. La primera va ser a la plaça de Lluís Millet (estació FGC) i la segona a la plaça d’Octavià (Monestir); ambdues es van retirar en acatament la sentència judicial fruit de la denúncia interposada per Societat Civil Catalana. 

 

 

 

 

 

  

 

 

Les opinions de Conesa, Lliberia i Bonet

 

  

 

 

Per a l’alcaldessa Mercè Conesa, amb aquesta nova estelada “acomplim una petició ciutadana i un sentiment majoritari a la ciutat de Sant Cugat. L’estelada no és només una bandera, és l’emblema d’un anhel pacífic i democràtic de llibertat del poble català”. 

 

 

Josep Lluís Lliberia (ANC), explica que “a Sant Cugat, que sempre ha demostrat un gran suport polític a l’independentisme, vam veure com s’abaixaven, per ordre judicial, les estelades de Millet i d’Octavià. Judicialment, un recurs utilitzat per a qui no disposa de suport social i per aquells, poquets, que ni volen, ni poden entendre que hi hagi tanta i tanta gent donant suport al procés i que vulguem esdevenir un nou estat. L’estelada és un símbol d’il·lusió per molts de nosaltres i es va crear una comissió per trobar-li una nova ubicació. Fruit de la seva tasca, ara ja la tornarem a lluir a la nostra població. Com volem molta gent i com correspon a la gran ciutat que és Sant Cugat. Ja podem estar un altre cop orgullosos de veure-la voleiar i deixar d’envejar a multitud de municipis que no se n’amaguen gens”. 

 

 

 

Per a Lluís Bonet (Òmnium), “es tracta de no admetre, ni ser-ne còmplices, que es silenciï un símbol compartit per bona part de la ciutadania, negant-li l’exercici del dret d’expressió. Quan visitem pobles i caminem pels seus carrers i places hi veiem, freqüentment, la presència d’estelades, tant en espais públics com privats. Enlairar l’estelada és la manifestació i testimoni de l’opció política de bona part de la població, de la seva voluntat d’aconseguir la independència de Catalunya, i fer-ho civilitzadament, en convivència amb la resta de pobles de la Unió Europea”. 

 

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: