El Partit Demòcrata demana esborrar els símbols franquistes encara presents a Cerdanyola i Bellaterra

by | juny 26, 2017 | Al Dia

Placa franquista a un bloc de l'avinguda Primavera | Extret del Cens de simbologia franquista de Catalunya

 

 

 

Quaranta-dos anys després de la mort de Francisco Franco i prop del desè aniversari de l'aprovació de la Llei de Memòria Històrica, a Cerdanyola i Bellaterra encara hi ha restes de la dictadura feixista. Per reparar-ho, el Partit Demòcrata ha presentat una moció al ple de juny instant al govern municipal a fer un inventari de tots els símbols franquistes i a retirar-los.

 

 

  

Un dels vestigis de la dictadura més habituals a molts municipis són les plaques amb el jou i les fletxes dels habitatges de protecció oficial. El símbol era l'emblema de la Falange Española Tradicionalista y de las JONS, el partit únic franquista creat el 1937 a partir de la unificació política del bàndol insurrecte. Una de les característiques del feixisme era l'omnipresència dels seus símbols a l'espai públic, motiu pel qual es van incorporar el jou i les fletxes a les plaques dels habitatges de protecció oficial.

  

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: