Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Antonio Baños, d'esquerra a dreta. | Miquel Pons

 

 

 

L'organització no va preveure prou cadires i el públic s'acumulava dret a les zones ombrívoles mentre seguia entrant gent al Museu d'Art de Cerdanyola. Les entitats sobiranistes van celebrar dilluns 26 una xerrada amb tres primeres espases de l'independentisme cívic: Jordi Sánchez, president de l'ANC; Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i Antonio Baños, portaveu de Súmate. De tots tres, només l'exdiputat de la CUP va arribar a l'hora, així que per fer temps es va avançar l'actuació de Peret Reyes.

 

 

 

La icona de la rumba catalana va connectar amb la Cerdanyola mestissa i bilingüe. És el mateix perfil de ciutadans al que apel·la Súmate, l'entitat dels independentistes castellanoparlants. El seu portaveu, Antonio Baños, va haver de començar sense que els seus companys haguessin arribat, però ell es va esplaiar parlant de republicanisme. “El rei Felip VI ens recorda cada dia que seguim en un pacte dissenyat per Francisco Franco. Ens han fet creure que el rei és com una mascota política, que en altres països també n'hi ha, però a Dinamarca o Holanda el rei no el va posar un dictador”, va sentenciar.