Presentació el dictamen. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, el segon per la dreta. | Cedida

 

 

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va demanar al Servei d’Estudis i Dictàmens Jurídics de la Facultat de Dret fer un estudi per interpretar el marc normatiu de les lleis 1/2015 i 24/2015, però també la llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial, per conèixer quines actuacions poden fer els ajuntaments per aconseguir habitatges buits. El mateix Consell ha facilitat el Dictamen sobre el règim legal dels habitatges buits i les mesures que poden prendre les administracions locals.

 

 

 

Eines legals per reduir les llars desocupades

 

El dictamen serà una eina per als ajuntaments per conèixer com poden aplicar les lleis vigents per mobilitzar les llars buides i utilitzar-les per a usos socials. El document jurídic especifica que hi haurà un ventall ampli d’eines que podran utilitzar les administracions locals per reduir el nombre d’habitatges buits i que ho podran fer aquesta mobilització de manera legal.