Els representants del Consell van trobar-se amb membres de les ADF a l'àrea d'esbarjo de les Arenes de Castellar | CCVO

 

 

 

 

El Consell Comarcal ha reafirmat el seu compromís amb les ADF de la comarca. Aquest dijous a la tarda es va s’ha signat el conveni entre el Consell Comarcal i la Federació d’ADF del Vallès Occidental per a finançar les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarcal del Vallès Occidental, durant l’any 2017. Actualment al Vallès Occidental hi ha un total de 15 ADF actives que abasten els municipis de Sentmenat, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Gallifa, Sant Llorenç Savall, Polinyà, Ullastrell, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac, Terrassa, Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls. A més, algunes de les ADF també abasten a municipis de comarques veïnes.

 

 

 

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, ha destacat que “per nosaltres és molt important la tasca de les ADF i creiem que complementen molt bé la tasca de la resta dels serveis d’emergència. Són gent que es coneix el territori, que estima el territori, i que d’una manera absolutament altruista ajuda en les situacions d’emergència”. Per la seva banda, la consellera comarcal delegada de Boscos, Elisabeth Pasamonte, ha explicat que “donem suport a les seves tasques, tant de manteniment d’infraestructures a l’hivern –perquè no deixen de treballar a l’hivern- com en la prevenció i extensió d’incendis si es dona el cas”.

 

 

 

El president de la Federació d’ADF del Vallès Occidental, Enric Sapès, ha agraït la col·laboració de l’ens comarca i assegura que “és molt important que les 15 ADF estiguin dins la Federació comarcal ja que podem compartir i posar sobre la taula la feina i els recursos i podem ser una veu única davant les administracions”. Respecte l’estat dels boscos, Sapés assegura que és important que “és important que els bombers i els ADF quan arribem als incendis ens trobem totes les infraestructures en condicions i que ens trobem sobretot els voluntaris fent vigilància. Perquè hem de tenir en compte que la comarca compta amb grans ciutats que fan una pressió sobre el bosc i cal molta conscienciació”.