La inauguració de l’Ateneu de Cerdanyola l’any 1983

by | juny 30, 2017 | Cerdanyola

El cartell d'inauguració de l'Ateneu de Cerdanyola, l'any 1983 | Arxiu Municipal de Cerdanyola

 

 

El 7 d'abril de l'any 1983 va tenir lloc, a Cerdanyola, un dels actes més multitudinaris que es recorden: la inauguració de l'Ateneu Municipal, en un acte que va ser presidit pel vicepresident del Govern Alfonso Guerra, i al qual inicialment també havia de participar Jordi Pujol, president de la Generalitat, qui finalment, però, no va poder assistir. El va representar el Conseller Adjunt a la presidència, Coll i Alentorn.

 

  

  

L'acte es va convertir en un veritable “bany de masses” per al vicepresident. Cal posar-nos en situació. Feia pocs mesos que Felipe González havia arrasat a les eleccions generals, l'entusiasme per la recuperació de les llibertats democràtiques encara estava molt fresc i, evidentment, la inauguració de l'Ateneu, que venia a omplir un buit a Cerdanyola que, fins aquell moment, venia suplint el Casal Parroquial, era per si sol un esdeveniment de gran importància.

 

 

 

  

Encara que les previsions que s'havien fet des de l'Ajuntament pel que feia a assistència de públic ja eren molt elevades (s'havia calculat que unes 1000 persones seguirien en directe els actes previstos) a l'hora de la veritat més del doble van “prendre per assalt” la rodalia de l'Ajuntament, de l'Ateneu, i el breu trajecte que les autoritats havien de fer entre els dos edificis. Els actes que es van fer a l'interior de l'Ateneu van haver de ser seguits per moltes persones mitjançant megafonia.

 

 

  

 

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: