La mostra va començar fa 34 anys | Laura Bros

 

 

 

 

La 34a edició de la Mostra Internacional de Dansa de Cerdanyola va començar el 4 de juliol i s’allargarà fins al diumenge 9. Aquesta portarà danses, música i gastronomia arribades des del Senegal, Mèxic, terres de Lleida i Múrcia.

 

 

 

En concret, els grups que participaran seran “Danza Folklórica de la Ciudad de México” (Mèxic), “Ballet Dakar” (Senegal), “Coros y Danzas de Molina de Segura” (Múrcia) i l’”Esbart Arrels” (Lleida), a més de l’Esbart Dansaire de Sant Marçal (Cerdanyola).

 

 

 

Dijous 6 de juliol

El dijous dia 6 a partir de les 19.30 h tothom qui ho vulgui podrà aprendre a ballar les danses dels grups convidats a la plaça Abat Oliba. Durant tota la tarda s’ensenyaran a ballar les diferents danses i es podran degustar els menjars tradicionals de tots els països, a un preu de 2 € el plat. Aquesta activitat serà l’única de tota la mostra que tindrà un cost i s’espera una assistència d’entre 300 a 400 persones. Per part del grup local, s’ensenyarà a ballar la dansa de la polca, l’himne de la mostra.

 

 

 

Divendres 7 de juliol

Divendres dia 7 serà el dia del Concert de Música Tradicional al Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech. El concert seà a les 22 h, amb la participació especial de la “Societat Coral El Vallès de Ripollet” i la incorporació de “Coros y Danzas de Molina de Segura”.

 

 

 

Dissabte 8 de juliol

La ballada central es farà dissabte dia 8 al Parc del Turonet, a les 22 h. Un cop allà, s’instal·larà un gran escenari i, amb música en directe, s’espera reunir a 800 persones per gaudir durant dues hores de l’exhibició de tots els grups.

 

 

 

Diumenge 9 de juliol

Per acabar, el diumenge dia 9, a les 19.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba, es dedicarà la tarda a les danses catalanes amb l’Esbart Arrels de Lleida, l’Esbart Català de Dansaires i Secció Infantil i Cos de Dansa de l’Esbart Sant Marçal.

 

 

 

Una gran mostra

Segons Laura Bros, membre de la junta i del Cos de Dansa de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, “aquest any potser hi haurà més gent que en l’edició anterior, a causa de la llargada del programa. Abans solien ser 3 dies i, en canvi ara en fem 6”. De fet, l’associació viu un gran any després d’haver participat en el Festival Internacional Summerfest d’Hongria, haver estrenat el Ball de Noies i guanyat el premi a les millors gitanes a la Picada del Ball de Gitanes.

 

 

 

Origen de la mostra

La mostra té la finalitat d’apropar les cultures d’arreu del món als ciutadans i visitants de Cerdanyola del Vallès mitjançant les arts de la música i la dansa. Aquest esdeveniment es converteix, doncs, en una important manifestació cultural, d’intercanvi i de convivència, sent el seu lema la pau i l’enteniment entre cultures. Les persones que hi participen, tant actuant com a espectadors, són part activa i tenen la possibilitat de conèixer i trobar-se amb diferents danses i músiques pròpies de les regions d’on provenen.

 

 

 

 

Cap als 35 anys

De cara a l’any vinent ja han avançat que prepararan una mostra ben grossa per tal de commemorar el 35è aniversari.