Dansaires de Mèxic, Senegal, Múrcia i Lleida a Cerdanyola

by | jul. 3, 2017 | Cerdanyola

La mostra va començar fa 34 anys | Laura Bros

 

 

 

 

La 34a edició de la Mostra Internacional de Dansa de Cerdanyola va començar el 4 de juliol i s’allargarà fins al diumenge 9. Aquesta portarà danses, música i gastronomia arribades des del Senegal, Mèxic, terres de Lleida i Múrcia.

 

 

 

En concret, els grups que participaran seran “Danza Folklórica de la Ciudad de México” (Mèxic), “Ballet Dakar” (Senegal), “Coros y Danzas de Molina de Segura” (Múrcia) i l’”Esbart Arrels” (Lleida), a més de l’Esbart Dansaire de Sant Marçal (Cerdanyola).

 

 

 

Dijous 6 de juliol

El dijous dia 6 a partir de les 19.30 h tothom qui ho vulgui podrà aprendre a ballar les danses dels grups convidats a la plaça Abat Oliba. Durant tota la tarda s’ensenyaran a ballar les diferents danses i es podran degustar els menjars tradicionals de tots els països, a un preu de 2 € el plat. Aquesta activitat serà l’única de tota la mostra que tindrà un cost i s’espera una assistència d’entre 300 a 400 persones. Per part del grup local, s’ensenyarà a ballar la dansa de la polca, l’himne de la mostra.

 

 

 

Divendres 7 de juliol

Divendres dia 7 serà el dia del Concert de Música Tradicional al Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech. El concert seà a les 22 h, amb la participació especial de la “Societat Coral El Vallès de Ripollet” i la incorporació de “Coros y Danzas de Molina de Segura”.

 

 

 

Dissabte 8 de juliol

La ballada central es farà dissabte dia 8 al Parc del Turonet, a les 22 h. Un cop allà, s’instal·larà un gran escenari i, amb música en directe, s’espera reunir a 800 persones per gaudir durant dues hores de l’exhibició de tots els grups.

 

 

 

Diumenge 9 de juliol

Per acabar, el diumenge dia 9, a les 19.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba, es dedicarà la tarda a les danses catalanes amb l’Esbart Arrels de Lleida, l’Esbart Català de Dansaires i Secció Infantil i Cos de Dansa de l’Esbart Sant Marçal.

 

 

 

Una gran mostra

Segons Laura Bros, membre de la junta i del Cos de Dansa de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, “aquest any potser hi haurà més gent que en l’edició anterior, a causa de la llargada del programa. Abans solien ser 3 dies i, en canvi ara en fem 6”. De fet, l’associació viu un gran any després d’haver participat en el Festival Internacional Summerfest d’Hongria, haver estrenat el Ball de Noies i guanyat el premi a les millors gitanes a la Picada del Ball de Gitanes.

 

 

 

Origen de la mostra

La mostra té la finalitat d’apropar les cultures d’arreu del món als ciutadans i visitants de Cerdanyola del Vallès mitjançant les arts de la música i la dansa. Aquest esdeveniment es converteix, doncs, en una important manifestació cultural, d’intercanvi i de convivència, sent el seu lema la pau i l’enteniment entre cultures. Les persones que hi participen, tant actuant com a espectadors, són part activa i tenen la possibilitat de conèixer i trobar-se amb diferents danses i músiques pròpies de les regions d’on provenen.

 

 

 

 

Cap als 35 anys

De cara a l’any vinent ja han avançat que prepararan una mostra ben grossa per tal de commemorar el 35è aniversari.

 

 

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: